DOLAR 32,2129 -0.12%
EURO 34,6853 -0.36%
ALTIN 2.448,390,67
BITCOIN 1971805-2,05%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fidan Makina Umman’da Yeni Fabrika Kuracak

Fidan Makina Umman’da Yeni Fabrika Kuracak

ABONE OL
Nisan 24, 2024 10:47
Fidan Makina Umman’da Yeni Fabrika Kuracak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olcay Holding bünyesinde hizmet veren Fidan Makina, holding CEO’su Mehmet Olcay’ın da katılımıyla gerçekleşen toplantıda yeni iş anlaşması imzaladıklarını duyurdu. Anlaşmaya göre yıl sonunda tamamlanacak fabrika, bölgesel istihdama katkı sağlayacak ve sektörel rekabeti güçlendirecek.

4 milyon RO’luk yatırım hacmine ulaşması beklenen yeni anlaşmada Sanayi Siteleri Kuruluşu ve Fidan Makina yöneticileri arasında ön protokol imzalandı. Bu anlaşmaya göre 2024’ün son çeyreğinde fabrika kurulumu tam kapasite üretime başlayacak. Umman’daki fabrikadan kısa bir süre önce Fidan Makina ile Katar’da yeni bir fabrika anlaşması daha imzalanmıştı.

Mehmet Olcay’dan Umman’da Yatırım

Olcay Holding bünyesinde faaliyet gösteren Fidan Makina, Türkiye’nin mineralli su ve gazlı içecekler grubunda makinelerin üretimi ve ihracatına katkı sağlamaktadır. Mehmet Olcay‘ın da katılımıyla gerçekleşen törende, Türkiye ve Umman arasında yeni iş fırsatları ve yatırım projeleri ele alındı. Nizwa Sanayi Şehri’nde kurulacak olan yeni fabrika yatırımı için MADAYN (Sanayi Siteleri Kamu Kuruluşu) yöneticileri de tebriklerini iletti. Bu fabrika yatırımı, yaklaşık 5 bin metrekarelik bir alana sahip olacak ve mineralli suların yanı sıra gazoz ve meşrubat gibi içeceklerin üretim ve paketleme süreçlerini kapsayacak. Tahmini 4 milyon RO’luk yatırım hacmiyle, bu proje Umman’daki yerli içecek sektörünün büyümesine ve rekabete güç katacak.

Mehmet Olcay, yerel basına yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin son yıllarda birçok ülke ile ikili ticari ilişkilerini geliştirmek için adımlar attığını ve Umman’ın da bu anlamda yeni ve cazip iş fırsatları sunan bir ülke olduğunu vurguladı. Dış İlişkiler Kurulu ve Türkiye-Umman İş Konseyi’nin yanı sıra, her iki tarafın iş insanlarının da büyük bir sorumluluk taşıdığını belirten Olcay, Umman’a Türkiye’den makine ihracatı ve fabrika yatırımlarına önümüzdeki süreçlerde de hız kesmeden devam etmek istediklerini dile getirdi. Ummanlı yetkililer ise yerel istihdam ve sektörel rekabet açısından Olcay Holding’in gerçekleştirdiği yatırımları önemsediklerini ve ikili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini desteklediklerini ifade ettiler.

Olcay Holding bünyesinde faaliyet gösteren Fidan Makina, geçtiğimiz yıllarda Kanada’nın Toronto şehrindeki bir fabrikanın kurulumu için içecek makinelerinin ihracatını gerçekleştirmişti. Umman’daki yeni fabrika anlaşmasının, Fidan Makina’nın Türkiye’deki sanayi makine üreticileri arasındaki konumunu ve pazar payını güçlendirmesi beklenmektedir.

Umman’da yapımına başlanan fabrikanın, yıl sonunda tamamlanması ve 7 gün 24 saat çalışır duruma getirilerek şişe enjeksiyon, dolum ve paketleme aşamalarının kesintisiz üretime geçirilmesi planlanmaktadır. Türkiye’nin Umman’a ihraç ettiği ürünlerin başında demir-çelik ve gıda gelirken, sanayi makineleri listenin 5. sırasında yer almaktadır. Türk sanayisinin Umman’daki yatırımlarının önümüzdeki 5 yıl içinde büyük artış göstermesi beklenmektedir.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.