DOLAR 32,2039 -0.13%
EURO 34,8326 -0.04%
ALTIN 2.438,800,27
BITCOIN 20292921,99%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mehmet Olcay Yeni Restoranını İstanbul’da Hizmete Açtı

Mehmet Olcay Yeni Restoranını İstanbul’da Hizmete Açtı

ABONE OL
Nisan 24, 2024 10:00
Mehmet Olcay Yeni Restoranını İstanbul’da Hizmete Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gayrimenkul sektöründeki yatırımları ve petrol ithalatındaki faaliyetleriyle tanınan iş insanı Mehmet Olcay gözünü restoran işletmeciliğine dikti. Dubai ve Katar’dan sonra yeni restoranını Maslak 1453’te hizmete açan Mehmet Olcay böylelikle restoran işletmeciliğine hızlı ve ses getiren bir giriş yapmış oldu. Romeno İstanbul adıyla hizmet vermeye başlayan restoranda İtalyan konsepti temel alındı. Mekanın şef koltuğu ise uluslararası yarışmalarda ödüller kazanmış genç yetenek Cem Sevim’e emanet.

Üçüncü Restoran İtalyan Konseptli

Sırasıyla Dubai ve Katar’da restoran işletmeciliğine soyunan Mehmet Olcay’ın kurucusu olduğu Cana Group yeni restoran yatırımı için İstanbul’u tercih etti. Maslak 1453’te açılan restoranın mimari dekorasyonunda İtalyan mimar Fabrizio Binotto’nun imzası yer alıyor. Yaklaşık 6 aylık bir çalışmanın ürünü olan restoranda Rönesans döneminden esintiler barındırıyor.

Restoranın açılış gecesinde konuşan Cana Group CEO’su Mehmet Olcay gördükleri ilgiden memnun olduklarını dile getirdi. Önümüzdeki aylarda İstanbul, İzmir ve Bodrum’da yeni şubeler açmak istediklerini belirten Olcay, Türkiye’nin restorancılık alanında dünya çapında bir marka olduğunu ve yurt dışından da yoğun ilgi gördüklerini söyledi. Birçok ünlü ismin katıldığı Romeno İstanbul’un açılış gecesinde Fenerbahçeli bazı eski yöneticilerin ve Real Madrid’e transfer olacağı iddialarıyla gündeme gelen genç yıldız Arda Güler’in bulunması da dikkatleri çekti.

Mehmet Olcay: Hedefimiz Restoran Zinciri Oluşturabilmek

İnşaat ve sanayi alanındaki yatırımları ile son yılların gözde iş insanlarından Mehmet Olcay, Olcay Holding olarak hedeflerinin restoran işletmeciliği alanında zincir işletmeler oluşturabilmek olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin son yıllarda gastronomi alanında büyük bir atak yaptığını dile getiren Mehmet Olcay, yurt dışındaki tüm iş görüşmelerinde ne zaman yemek konusu açılsa Türkiye’deki ünlü şeflerin ve işletmecilerin konuşulduğunu, tüm dünyadan Türkiye’ye yönelik bir ilgi olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye’nin turizm sezonunda yoğun bir talep ile karşı karşıya kaldığını ve otel işletmeciliği kadar restoran işletmeciliği alanında da dünya standartlarını zorlamaya çalışması gerektiğini vurgulayan Mehmet Olcay, hedeflerinin gelecek 5 yıl içinde Türkiye’nin 5 farklı şehrinde yer alan bir restoran zinciri kurmak olduğunu dile getirdi.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.