USD35,46
EURO36,50
JPY0,227000
RUB0,345100
GBP43,36
EURO/USD1,03
BIST9.739,72
GR. ALTIN3.068,92
BTC98.741,38
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Felsefe Bölümünde Eğitim Almak için 5 Neden

Felsefe Bölümünde Eğitim Almak için 5 Neden

featured
felsefe-bolumunde-egitim-almak-icin-5-neden.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeditepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı Doç. Dr. Lale Levin Basut, Felsefe Bölümü’nde okumak isteyenler için 5 nedeni anlattı: 

 

  1. Düşünmenin Kurulması: Sıkı bir Felsefe eğitimi, kişiye düşünmenin ne anlama geldiğini, nasıl işlediğini ve farklı düşüncelerin nasıl kurulduğunu öğretir. Bunu kavrayabilen kişi hiçbir şey söylemiyorken bir şey söylediğini düşünmez; her kullandığı sözcüğü yerinde ve en uygun şekilde kullanır.
  2. Felsefe Tarihi metinlerinin içine girebilen bir kişi “ortalama anlama yetisi”nin kullanımlarını sınama olanağı bulur. Hemen her gün kullandığı ya da kullanıldığını işittiği “varolan, zaman, uzay, bilgi, düşünce, duyumsama, erdem, adalet, yasa, güzel” vb. sözcüklerin aslında tam da ne demeye geldiklerini felsefe tarihinden hareketle, yani filozoflarla konuşarak yakalar.
  3. Metin Çözme: Kapsamlı bir Felsefe eğitimi kişiye, bir Felsefe metnini çözmenin anahtarını verir. Bu anahtar öyle türden bir yapıya sahiptir ki kişi öteki alanlardaki metinlerin teorik temelini de güçlük çekmeden yakalar.
  4. İnsan Olmak: Felsefe, Martin Heidegger’in de dediği gibi, öteki bilgi alanları arasında herhangi bir alan değildir; “bilim” değildir, bir “dünya-görüşü” de değildir. Felsefe kişinin tam da kendisini ve insan-olmaklığını ilgilendiren biricik alandır. Felsefe Bölümünde sorulan sorular öğrenim görmekte olan kişinin kendisi ile yalnızca doğrudan ilgili değildir; bu sorular onun kendi sorularıdır.
  5. Doğru Dil Kullanımı: Felsefe Bölümü’nde öğrenim görmekte olan kişi Türkçeyi sapasağlam kullanır, bunun dışında onun İngilizce, Almanca ya da Fransızcanın yanında eskiçağ dilleri (Eski Yunanca ve Latince) eğitimi de alması beklenir. Beriki diller aracılığıyla bir metnin sintaktik (söz dizimi) yapısını inceler, bu dillerde kullanılan temel kavramlar ile tanış olur. Kişi hemen her batı dilini çözmenin ipucunu kavrar.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haberler Yazılı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!